Objavljeni so govorci na slovenski kolesarski konferenci

Direktorat za trajnostno mobilnost in prometno politiko pri Ministrstvu za infrastrukturo v sodelovanju z Mestno občino Kranj pripravlja Nacionalno kolesarsko konferenco, ki bo potekala 28. in 29. septembra 2022 v Kranju.

Pozdravni nagovor na konferenci bodo imeli minister za infrastrukturo, mag. Bojan Kumer in župan mestne občine Kranj, Matjaž Rakovec.

Prvi dan bo poudarek na povezovanju deležnikov na različnih ravneh odločanja z namenom, zagotavljanja boljše kolesarske infrastrukture in boljšega turističnega kolesarskega produkta. Iz tujine bodoa z nami izkušnje na področju kolesarstva in trajnostne mobilnosti delili Lukas StadtherrSwitzerlandMobility Foundation, Tadej BrezinaTehnična univerza Dunaj, in Alex Crevar, neodvisni novinar, urednik in svetovalec na področju odgovornega turizma.

Tudi drugi dan, ko bo več poudarka na kolesarjenju kot obliki dnevne mobilnosti,nam bo Gertjan Hulster, avtor nizozemskega dokumentarnega filma Why we cycle, predstavil njihov pogled na kolesarjenje.

Tudi med domačimi gosti imamo izjemno zanimive govorce – vabljeni k ogledu programa na spletni strani konference.

O ostalih zanimivostih in spremljajočih dogodkih vas bomo obveščali v nadaljevanju .

Konferenca je podprta s strani evropskega projekta Danube Cycle Plans (DCP) – Kolesarska strategija v Podonavju na programu INTERREG Podonavje, ki se je začel izvajati julija 2020. Cilj projekta je povečati delež kolesarjenja v Podonavski regiji.