Vsi na isti poti: slovenska kolesarska konferenca

Konferenca bo potekala 28. in 29. septembra v Kranju, v prostorih Mestne občine. O kolesarstvu bomo govorili z vidika infrastrukture in dnevne mobilnosti, ekonomskih prednosti, ki jih prinaša, kot tudi pozitivnih učinkov, ki jih prinaša lokalnemu prebivalstvu, slovenskemu turizmu in nenazadnje tudi našemu zdravju.

Direktorat za trajnostno mobilnost in prometno politiko pri Ministrstvu za infrastrukturo v sodelovanju z Mestno občino Kranj pripravlja Nacionalno kolesarsko konferenco, ki bo potekala 28. in 29. septembra 2022 v Kranju.

  • Prvi dan bo poudarek na povezovanju deležnikov na različnih ravneh odločanja z namenom, zagotavljanja boljše kolesarske infrastrukture in boljšega turističnega kolesarskega produkta.
  • Drugi dan bomo govorili o vlogi kolesarjenja pri dnevni mobilnosti in odprli vprašanje, kako lahko kolesarjenje kot oblika trajnostne mobilnosti prispeva k ciljem razogljičenja družbe.

    Ker je kolesarska infrastruktura temelj, na katerem se lahko razvijajo ostale podporne storitve za kolesarstvo, želimo dati jasen signal, da je za uspeh razvoja kolesarstva pomembno sodelovanje z vsemi deležniki na področju kolesarstva, sprememba navad in prometne kulture ter izboljšanje sobivanja vseh na skupnih poteh.

Program konference si lahko ogledate tukaj. K sodelovanju vabimo strokovnjake različnih profilov, tako iz Slovenije kot iz tujine. Predavatelji in sodelujoči na okroglih mizah bodo objavljeni v prihodnjih dneh – spremljajte naše novice.

Udeležba na konferenci in spremljevalnih aktivnostih je brezplačna. Število udeležencev je omejeno. Vabljeni k čimprejšnji prijavi.

Konferenca je podprta s strani evropskega projekta Danube Cycle Plans (DCP) – Kolesarska strategija v Podonavju na programu INTERREG Podonavje, ki se je začel izvajati julija 2020. Cilj projekta je povečati delež kolesarjenja v Podonavski regiji.